Participantenlijst Platform Enneagram Professionals

Zoeken op naam, woonplaats en provincie

Voornaam
Achternaam
woonplaats
Provincie


Annet Abandanon
Gein noord 57 A
1391 HW Abcoude
Noord-Holland
E: geabaned@planet.nl
Nora Beerens
pijlijserstraat 95
5041 KD Tilburg
Noord-Brabant
M: 06-33732483
E: nora.beerens@gmail.com
Tabitha Bergman
Waterkersstraat 6
6833 CT Arnhem
Gelderland
M: 0642108617
E: theinen79@gmail.com
Marion bc Bergsma
Pastoor Gillisstraat 20
5121 ce Rijen
Noord-Brabant
M: 06-54791911
E: info@psychologiepraktijkrijen.nl
W: www.psychologiepraktijkrijen.nl
In mijn praktijk kan worden gekozen voor twee vormen van begeleiding of coaching, in beide gevallen wordt het Enneagram (impliciet of expliciet) ingezet als procesversneller/methodiek ter verklaring van de persoonlijkheid. 1. Psychosociale begeleiding for a Happier Life Doel: Het opbouwen van mentale kracht om psychische problemen het hoofd te kunnen bieden. De oorzaak van de meeste "psychische problemen" blijkt toegeschreven te kunnen worden aan onaangepaste, soms zelfs zeer destructieve (veelal onbewuste) gedragspatronen van de client zelf. Om deze reden vormt de analyse, bewustwording en acceptatie van de persoonlijkheid (en dus het gedrag) van de client zelf het uitgangspunt van het coachingstraject. Aangezien het Enneagram bij uitstek geschikt is om de persoonlijkheid nader te verklaren, wordt deze methodiek als procesversneller gebruikt t.b.v. het coachen. 2. Psychofysieke begeleiding for a Happier & Healthier Life Doel: Het opbouwen van mentale en fysieke kracht om psychische problemen het hoofd te kunnen bieden. De psychosociale begeleiding zoals boven omschreven wordt gecombineerd met fysieke training, Verondersteld wordt dat psychosociale begeleiding in combinatie met fysieke training een groter effect sorteert op het psychologische en fysieke welbevinden van de betrokkene dan wanneer beide interventies afzonderlijk worden ingezet.
Renske van Berkel
Muurhuizen 165
3811 EG Amersfoort
Utrecht
Nederland
M: 06-17477511
E: renske@vankempenimpuls.nl
W: www.vankempenimpuls.nl
Ik word nu alweer bijna 20 jaar lang steeds weer opnieuw geraakt door de trefzekerheid en scherpzinnigheid van het enneagram als persoonlijkheidsmodel. Ook het procesmodel beschouw ik als een fantastisch instrument om cliënten te begeleiden in keuzeprocessen. In 2001 schreef ik het boek COACHEN MET HET ENNEAGRAM. Het is uitgegeven door uitgeverij Kluwer in Deventer en enkele jaren later in Frankrijk door uitgeverij Dunod in Parijs. Naast opleider van de Nederlandse Opleiding Tot Enneagramcoach (N.O.T.E.) werk ik als erkend leersupervisor, coach en gecertificeerd mindfulnesstrainer. Ik schreef eveneens het boek MINDFULNESS IN COACHING. Mindfulness betekent voor mij een prachtige en natuurlijke aanvulling op het werken met het enneagram. Ik ontwikkelde speciaal voor coaches en andere begeleiders de driedaagse training: Mindfulness in coaching. Het enneagram en mindfulness zijn twee grootheden die de weg wijzen naar het verminderen van persoonlijk leed door te groeien naar wie men in diepste Wezen is. Nieuwsgierig geworden? Zie voor verdere informatie: www.vankempenimpuls.nl
Tonny de Bie
Rabbistraat 108
3841 CR Harderwijk
Gelderland
M: 06-19282471
E: info@triall.nl
W: www.triall.nl
In mijn praktijk richt ik me op Relatiecoaching, Personal coaching en Loopbaancoaching. Het Enneagram vind ik een geweldig mooie tool om in te zetten bij de coaching. Ik geef ook workshops op het gebied van persoonlijke ontwikkeling "ontdek je persoonlijkheid" en op het gebied van relaties "De ideale partner...". Ook hierbij zet ik het Enneagram in als tool.
Milena Blomqvist
Betje Wolfflaan 5
3906 WP Veenendaal
Utrecht
M: 06-40477912
E: praktijk.milena@kpnmail.nl
W: www.spiritinmatter.nl
Ik ben gespecialiseed in Essential Coaching. Deze methode gebruikt zowel het psychologische enneagram als het procesmodel om de balans tussen de fysieke, emotionele en mentale centra te herstellen. De behandeling richt zich op emotionele blokkades en gerelateerde fysieke klachten. In mijn praktijk combineer ik persoonlijke ennea-coaching met Shiatsu massage, Healing Arts, energetische middelen en veel meer. Ik bied ondersteuning bij zelfontwikkeling en het vergroten van lichaamsbewustzijn.
Ruur Boersma
Lawickse Allee 62
6707 AK Wageningen
Gelderland
M: 06 2313 2005
E: info@sofidia.nl
W: www.sofidia.nl
Het enneagram gebruik ik graag als hulpmiddel in mijn begeleiding, enerzijds om mijn cliënten snel inzicht te geven in hun eigen patronen, anderzijds om mezelf scherp te houden. Ik doe personal coaching en loopbaanbegeleiding. Vanuit mijn achtergrond heb ik ervaring met het werken met hoger opgeleiden, maar intussen heb ik al heel wat mensen van allerlei niveaus begeleid. Verder geef ik workshops en training op het gebied van bewustzijnsontwikkeling. Ook geef ik geregeld workshops of korte cursussen Kennismaken met het enneagram.
Roland Boukema
Rietbergstraat 177
7201 GG Zutphen
Gelderland
M: 06-53924857
E: tobeoffice@yahoo.com
Er zijn voor organisaties-in-ontwikkeling. Met name in omstandigheden die complex zijn, waar veel gedoe is met veel impasses en veranderingen spelen met grote impact, dan ben ik als een vis in het water.
Herniz Brink
Blekerijweg 3
8271 BH IJsselmuiden
Overijssel
M: 06-15023346
E: mail@herniz.nl
W: www.herniz.nl
Graag wil ik mensen begeleiden in het vinden van balans. Balans vinden in: jezelf, je leven en in relatie tot de mensen om je heen. Mijn specialisatie is RELATIE in de brede zin van het woord. Ik gebruik hiervoor technieken uit het Enneagram, NLP, Emotioneel Psychologie en Body & Mind Language (lichaamgericht werk). Hiernaast geeft ik workshops en trainingen. Het enneagram geeft mensen bewustwording, ontwikkeling en richting. De weg naar vrijheid binnen het enneagram (de ontwikkel-fases van een kind van 0 tot 21 jaar) heb ik in beweging gezet met de Body en Mind Language. Elke fase en thema wordt door ervaring gerichte oefeningen in het lijf gevoeld en bewogen. Waar woorden stoppen geeft het lichaam antwoorden. Hele mooie therapie waar Enneagram en Body en mind language (BML) met elkaar verbonden worden.
Leo Castelein
De Bazelstraat 33
9731MV Groningen
Groningen
T: 050 - 309 57 50
M: 06 - 51330125
E: leo@enneagramstudies.com
W: www.enneagramstudies.com
Ik ben al vele jaren diepgaand geïnteresseerd in de aard en werking van de menselijke geest. Zowel op het niveau van praktische competenties alsook op de dieper gelegen psychologische en spirituele lagen. De laatste jaren doe ik in dit verband veel onderzoek naar de theorie en praktijk van het Enneagram. Het Enneagram staat voor het archetype van psychologische en spirituele processen zoals die voortkomen uit de onverdeelde heelheid (Advaita). Vandaar dat scheppings- initiatie- en transformatieprocessen zo mooi met het Enneagram begrepen en begeleid kunnen worden. Ik geef, vanuit deze inzichten inleidingen, trainingen en workshops en begeleid individuen bij het oplossen van levensvraagstukken en hun zoeken naar zelfrealisatie en bevrijding. Ik nodig je ook uit om een kijkje te nemen op mijn informatieve website.
Cecile Collaris
Zonnebos 10
5263 EX Vught
Noord-Brabant
T: 073 6843118
E: Cecile@soulide.nl
W: www.soulide.nl
Als coach en trainer maak ik graag gebruik van het enneagram om mensen en teams in organisaties te begeleiden bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Mijn coaching en trainingen zijn gericht op "succesvol en bezield werken", ofwel "worden wie je bent". Mijn clienten waarderen het gebruik van het enneagram vanwege de heldere inzichten die het oplevert. Juist de mildheid en het respect voor alle typen maken
Louis Crijns
Bentinckstraat 23
2582 SR s-Gravenhage
Zuid-Holland
T: 070-3319388
E: louiscrijns@elquirin.nl
W: www.elquirin.nl
Nederlandse Opleiding Tot Enneagramcoach (NOTE) Coachen met het Enneagram
Hendrik Jan Dekker
Ranonkel 4
4007 VT Tiel
Gelderland
T: 0344-655612
M: 06 54 287 319
E: info@fanos.nl
W: www.fanos.nl
Ik gebruik het Enneagram als hulpmiddel bij mijn individuele- en relatietherapie, en het coachen van medewerkers en hoger leidinggevenden. Het inzetten van het Enneagram bij communicatie en veranderingstrajecten geeft een diep inzicht en een grote mildheid naar jezelf en anderen.
Tülay Dekker-Yazgili
Batinghe 1
9472 XE Zuidlaren
Drenthe
T: 050-3187671
M: 064157671
E: r.dekker44@kpnplanet.nl
Jurist, Mediator, Professional Coach, Enneagram Coach
Frederike Doeleman
747 Route de Potelières
30500 Saint-Ambroix
Overig
Frankrijk
T: 0033466839638
M: 0031621575347
E: frederike@vivresavie.nl
W: www.vivresavie.nl
Mijn visie houdt in, dat de mens in de kern goed en liefdevol is. Door de pijn, die vooral in de eerste levensjaren is ervaren, kan je daar al vroeg daarvan afgeraakt zijn. Maar ook trauma’s en ingrijpende ervaringen in je later leven kunnen verstoringen teweegbrengen. Je komt in de ban van je passies, zoals woede, schaamte, angst, maar ook luiheid, wrok, trots, ijdelheid, afgunst, hebzucht, gulzigheid, lust. Je hebt je leven niet (meer) in de hand, je ontbeert evenwicht, innerlijke vrede. Mijn coaching is vooral gericht op bevordering of het herwinnen van autonomie bij de cliënt. Zodat je weer verder kunt en bewust tot keuzes kunt komen, waar je achter staat en die goed voor je zijn. Coaching moet vooral geen afhankelijkheid creëren en een coachingstraject zal dan ook in het algemeen van korte duur zijn. Mijn visie houdt ook in, dat een mens geboren is om te leren. Een leven lang. Voor diegenen, die daarvoor open staan, zijn de enneagramworkshops geschikt. Je kunt het benoemen als het werken aan persoonlijke ontwikkeling, persoonlijke groei of werken aan spiritualiteit. Ik woon in Zuid-Frankrijk en heb ook een werkplek (De kleine kosmos) in Bilthoven. Bij voorkeur stuur je me eerst een mail, als je een afspraak wilt maken.
Jolanda Dortmans
Torenlaan 59
3742 CS Baarn
Utrecht
M: 06-13309532
W: www.enanders.nl
Monica Doze
R Baeldestraat 19
5051 KD Goirle
Noord-Brabant
M: 06-21704574
E: doze@passievoorwerk.nl
W: www.passievoorwerk.nl
Ben van Eck
Meester Kraaiplaats 15
3985 SR Werkhoven
Utrecht
M: 0643554940
E: ben.van.eck@ziggo.nl
Ellen Gerritsen
Het Oude Land 15
6828 DT Arnhem
Gelderland
T: 026-4462526
M: 06-18533139
E: ems.gerritsen@upcmail.nl
Maria de Goeij
Bijleveldsingel 54c
6524 AE Nijmegen
Gelderland
M: 06-17900563
E: m.degoeij@kpnplanet.nl
Piet Haaster van
Blauwkapelseweg 52
3731 ED De Bilt
Utrecht
T: 0346-214741
E: piet@corael.nl
W: www.corael.nl
Het is fascinerend om te zien hoe snel mensen tot nieuwe inzichten kunnen komen als je werkt met het Enneagram. Ik werk graag met mensen aan veranderingsprocessen en gebruik daar o.a. het Enneagram bij. Samen met Elly Voorend heb ik Corael Opleidingen opgericht. Een opleidingsinstituut voor persoonlijke ontwikkeling en communicatie. We werken binnen ons instituut met het Enneagram, Transactionele Analyse en NLP. Daarnaast werk ik als interimmanager aan veranderingsprocessen in organisaties. Ik ben in het enneagram opgeleid door David Daniels, Russ Hudson, Sandra Maitri en Elly Voorend. Daarnaast heb ik nog diverse andere opleidingen gedaan in de Transactionele Analyse, Systemische werk, NLP en Ridwhan. Nu volg ik de Ridhwan school (Almaas) bij Sandra Maitri in Engeland.
Jacques Hees van
Malvert 65-75
6538 ED Nijmegen
Gelderland
T: 024-3450545
E: jacques@persoonlijke-coaching.nl
W: www.persoonlijke-coaching.nl
Al meer dan 10 jaar pas ik de wijsheid van het Enneagram toe in mijn werk als persoonlijke coach. Begeleiden en coachen doe ik individueel maar ook steeds meer via workshops en cursussen over het Enneagram vaak in combinatie met Mindfulness. Het betreft zowel basiscursussen of workshops op maat als ook verdiepingscursussen of workshops waar meer leven vanuit je essentie en verbeteren van relaties centraal staan. Ik werk dan veel met subtypen, de ontwikkelingsniveaus van Riso en Hudson en afweermechanismen. Enneagram en Mindfulness werken aanvullend in het proces naar meer zelfkennis en zelfbewustzijn. Meer aanwezig zijn staat steeds centraal. De doelen zijn identiek maar de wegen verschillend. Mindfulness werkt via de rechterhersenhelft en het Enneagram vooral via de linker. Je zult helemaal jezelf worden/ zijn als je werkt aan vier dimensies: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. En dat kan via Enneagram en Mindfulness.
Thieu Heijltjes
Burg. Vullersstraat 41
6031 CD Nederweert
Limburg
T: 0495-460140
E: info@heijlsaem.nl
W: www.heijlsaem.nl
Ik werk samen met mijn partner Loes Heijltjes-Aarts als enneagramcoach en als relatietherapeut. Ook geven wij samen basiscursussen Enneagram aan groepen van ongeveer 10 personen. We streven er naar om van alle enneatypes vertegenwoordigers in deze cursus te hebben.Deelname kan men pas na een interview. Wij hebben in 2012 samen de opleiding relatietherapie afgerond en doen regelmatig intervisie bij onze opleiders: ons uitgangspunt bij de relatietherapie is het interactiemodel van Nand Cuvelier en naast het enneagram is onze voornaamste werkwijze het psychodrama volgens Moreno. We werken aldus als stel met andere stellen, waarbij onze kennis en ervaring met het enneagram veel inzicht geeft. Ik heb 36 jaar gewerkt al huisarts en was een aantal jaar lid van de Nederlandse vereniging van Seksuologie. Sinds 1997 Avatar-master.
Loes Heijltjes-Aarts
Burg. Vullersstraat 41
6031 CD Nederweert
Limburg
T: 0495-460140
E: info@heijlsaem.nl
W: www.heijlsaem.nl
Ik werk samen met mijn partner Thieu Heijltjes, zoals hierboven beschreven, als relatietherapeut. Ook geven wij samen basiscursussen Enneagram aan groepen van ongeveer 10 personen. Daarnaast werk ik als coach individueel met cliënten uitgaande van het Enneagram. Ik ben NLP-master-practitioner, opgeleid in rebirthing en voice dialoque.
Titia Ho-Kang-Jou
Schout van Eijklaan 130
2262 XW Leidschendam
Zuid-Holland
T: 070 51 408 70
M: 06 209 69 049
E: contact@titiahocoaching.com
Margot de Hoest
J.H.Meijerstraat 31
1214 NH Hilversum
Noord-Holland
T: 035 6834678
E: me.dehoest@gmail.com
W: www.atelierzonnewende.nl
Het Enneagram is een effectieve manier om te ontdekken wat jouw drijfveren en levenspatronen zijn en waar die mee te maken hebben. De combinatie met Journeytherapie maakt de coaching in Atelier Zonnewende bijzonder en diepgaand. Met een Journey of Helende Reis kun je alles helen wat als pijnlijk is ervaren in je leven, of dingen waar je nog steeds tegenaan loopt. Ook beslissingen die je wel of juist niet nam of door (beperkende) overtuigingen vanuit jouw Enneagram-type. Daarnaast coach ik met de Creation aan de hand van de vragen:”wie ben je nu?" Of “wie wil je zijn?” En wat zit er allemaal tussen waardoor je dat niet kunt verwezenlijken. Tenslotte kunnen schilderen of tekenen werken als zachte manier om “uit je hoofd” te komen. Mijn boekje “Geluk op je pad… “ is een prachtige illustratie van mijn manier van werken en is te bestellen via mijn site. Coaching/therapie wordt door de zorgverzekeringen vergoed.
Gonnie Hoonhout
Lindestraat 22
3581 LS Utrecht
Utrecht
M: 06-484 228 62
E: info@binnenversusbuiten.nl
W: https://binnenversusbuiten.nl
Gonnie Hoonhout helpt iedereen graag met vragen die gaan over 'jezelf in relatie met anderen'. Daarbij neemt zij de context en jouw persoonlijkheid mee in ogenschouw. Als specialisatie richt zij zich op hoogbegaafde, introverte en /of hooggevoelige mensen. Het enneagram gebruikt zij in samenhang met Systemisch Werk en Lichaamswerk: ESB®, het Enneagram van de Systemische Beweging. Dit geeft je diepgaand inzicht in jezelf en in anderen en praktische handvatten die echt bij jou passen om nieuwe mogelijkheden te ontdekken en te leren.
Annet de Jonge
Noordeindseweg 16
2645 AL Delfgauw
Zuid-Holland
M: 06 54217869
E: adjonge@xs4all.nl
Vanaf 1972 heb ik in alle velden van de gezondheidszorg gewerkt. Momenteel werk ik als sociaal psychiatrisch verpleegkundige in de Geestelijke Gezondheidszorg voor de oudere zorgvrager. Ik doe diagnostiek en behandelingen. In 2003 raakte ik geboeid door het Enneagram. Ik merkte dat het Enneagram naast een dynamisch psychologisch model ook heel spiritueel is. Omdat ik me ook verder in meditatietechnieken wilde gaan verdiepen, ben ik in 2008 Mindfulnesstrainer geworden. Voor mij zijn het Enneagram en Mindfulness onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zij vormen een prachtige combinatie om mee te werken. Verder schrijf ik graag levensverhalen en heb samen met Jeroen Leenen en Chris Elzinga een website voor levenskunst opgericht waar schrijvers hun columns publiceren: www.vive-levenskunst.nl
Albert Kamphuis
Achelstraat 4
5628 PL Eindhoven
Noord-Brabant
T: 040 - 2926220
M: 06-53163760
E: A.Kamphuis@InnovatieCirkel.nu
W: www.innovatiecirkel.nu
Sinds 18 jaar actief als trainer en coach met het Enneagram en nog steeds lerende. Werkt als management consultant en coach met het Enneagram en de InnovatieCirkel in bedrijfsleven, instellingen en overheid. Bestuurslid van het PEP en Voorzitter van IEA Affiliation. Verbindt talentmanagement, high performance teams en persoonlijk leiderschap met het Enneagram en geeft sinds 2005 samen met zijn partner Marjoleine Kamphuis-Eekhout de JAARTRAINING PERSOONLIJK MEESTERSCHAP op basis van het Enneagram voor individuen, coaches, trainers en managers op basis van het Enneagram. Is sterk voorstander van de ontwikkeling en promotie van de wijsheid van het Enneagram. Wij werken vanuit de gezondheidsniveaus van het Enneagram. Mijn boek 'De InnovatieCirkel', 2008, Andromeda, is de leidraad voor de licentie training voor coaches, trainers en manager, die de op het Enneagram gebaseerde InnovatieCirkel aanpak willen toepassen in organisaties.
Frits van Kempen
Muurhuizen 165
3811 EG Amersfoort
Utrecht
M: 06-21280188
E: frits@vankempenimpuls.nl
W: www.vankempenimpuls.nl; www.enneagramcoach.nl
Coacht ondernemers en leidinggevenden. Leidt coaches op (nederlandse opleiding tot enneagramcoach, masterclass systemsich coachen, actiemetaforen). Werkt met het enneagram in overheid, gezondheidszorg en onderwijs met training, coaching en cultuurontwikkeling. Is sterk voorstander van uitwisseling en professionalisering. Was destijds initiatiefnemer van het PEP.
Mark-Jan Kleiborn
Boogschutter 5
4871 BN Etten-Leur
Noord-Brabant
E: info@kleiborncoaching.nl
Geert Klein Bruinink
Barmentloo 40
7161 KH Neede
Gelderland
T: 0545-286966
M: 06-21533834
E: geert@enneavision.nl
W: www.enneavision.nl
Mireille Klint
Hoogedijk 20
1145 PN Katwoude
Noord-Holland
M: 06-50692598
E: info@mireilleklint.com
W: www.mireilleklint.com
Monique van Lierop
Merijntje Gijzenstraat 56
4906 EA Oosterhout
Noord-Brabant
M: 06-12084458
E: monique@sentivia.nl
W: www.sentivia.nl
Teeja Lont
Kalkestraat 61
6669 CM Dodewaard
Gelderland
T: 0488-411616
E: m@thetraining.nl
W: www.thetraining.nl
Leoniek Maarel van der
Talinglaan 2
2261 DE Leidschendam
Zuid-Holland
M: 06 218076532
E: info@emoties-enzo.nl
W: www.emoties-enzo.nl
Orthopedagoog, hypnotherapeut en enneagramcoach (opleiding bij de NOTE gevolgd). Ik richt me voornamelijk op kinderen en opvoedingssituaties. Rouw en verlies is mijn specialiteit. Ook begeleid ik volwassenen in hun zoektocht naar de oplossing van hun belemmeringen. Het enneagram zet ik actief in bij alle vormen van begeleiding die ik aanbied. Dus ook bij kinderen! Het is telkens weer verrassend om te merken hoe situaties kunnen veranderen als mensen hun patronen (en dat van hun kinderen) doorzien!
Jamila EL Mansouri
De Fantasie 12
3823 WH Amersfoort
Utrecht
M: 06-40361318
E: info@metjamila.nl
W: www.metjamila.nl
Franka Mes
Coppensdijk 22
5382 JT Vinkel
Noord-Brabant
M: 0612526543
E: info@re-frames.nu
W: www.re-frames.nu
Out of the box, out of frames! Het Enneagram was de ontdekking van mijn leven! Heb voorheen als Concerncontroller en Hoofd financiën, controlling, administratie & automatiseringals gewerkt bij één van de grootste leisure-concerns van Nederland. Na een heftige periode in mijn leven heeft heb ik in 2005 geleden het roer omgegooid. Ik heb de nodige studies gevolgd en gecertificeerd Enneagramtrainer, Enneagram Coach, EIK coach en Groepscoach. Daarnaast heb ik div.opleidingen gevolgd zoals Medische BK, Emotioneel Evenwicht, Quantum Touch, Counseling, Stressmanagement & conflictbemiddeling. In 2007 ben ik mijn bedrijf ""Re-frames Coaching & Training " gestart.Naast het enneagam maken wij gebruik van verschillende methoden en technieken. Het haalt het beste uit jou of een team naar boven. Je krijgt inzicht in je gedrag, drijfveren, valkuilen, vermijding, beperkende overtuigingen en verdedigingsmechanisme én in dat van anderen. Het Enneagram maakt ook duidelijk hoe je jezelf kunt vinden en kunt ontplooien.
Mike Nikkels
Zandvliet 24
5282 PE Boxtel
Noord-Brabant
M: 0655363907
E: mike@mntraining.nl
W: www.mntraining.nl
In mijn werk als trainer en coach van teams en individuen maak ik dankbaar gebruik van de fundamentele kennis van zowel Human Dynamics als het Enneagram. Mijn credo: Inzicht is wijsheid
Peter Nouwen
Herenlaan 162
5708 ZS Helmond
Noord-Brabant
Nederland
M: 06-44319848
E: peternouwen@vertrouwopcompas.nl
W: www.vertrouwopcompas.nl
Ik heb jarenlange ervaring in het bedrijfsleven op directie- en hoger managementniveau. Vanuit mijn natuurlijk leiderschap ben ik altijd uitstekend in staat geweest een cultuur van vertrouwen te creëren waarin iedereen zichzelf mocht zijn en daarmee boven zichzelf uit kon stijgen. Persoonlijke ontwikkeling, meer plezier en zakelijk succes zijn daarmee een logisch gevolg, zowel voor organisatie als individu. Ik merkte dat ik vooral nog meer vanuit vertrouwen en vriendschap wilde gaan werken. Veel meer mèt ondernemers dan vóór ondernemers. Ik ben daarbij op zoek gegaan naar mijn persoonlijke missie en mijn eigen talent. In 2012 volgde ik zelf een coachingstraject om meer bewustwording en inzicht in mezelf te krijgen. Het werd een innerlijke reis waarin ik leerde om een aantal dingen los te laten. Maar ook om een deel van mezelf te herontdekken, weer toe te laten én te omarmen. Bij Kruidvat gaf ik vanuit mijn rol als districtmanager managementtrainingen aan (assistent-) filiaalmanagers. Ik realiseerde me dat deze trainingen vooral gericht waren op gedrag en vaardigheden. Ik miste daarin toch nog vaak de diepgang die ik zelf graag nastreef. In 2014 besloot ik dan ook om een opleiding te volgen tot coach. Na de opleiding bij The True Training Team mag ik mij vanaf april 2015 gecertificeerd Me. Analytisch Coach noemen. Daarnaast ben ik ook Me. Coach op basis van NLP en We. Consultant (Analyse, Ontwikkeling en Coaching van teams). Na deze persoonlijke en intensieve reis naar mijn eigen ik en verdere ontwikkeling van mezelf als coach en consultant begeleid ik nu ondernemers en hun teams om vanuit hun eigen innerlijke kompas weer koers te bepalen richting de nieuwe toekomst. Als coach, als adviseur, als vriend. Vanaf 13 maart 2016 ben ik ook Enneagram Professional Coach en werk ik met veel plezier met het Enneagram.
Rob Olthof
Zonnebos 10
5263 EX Vught
Noord-Brabant
T: 0736843118
M: 0623024495
E: rob@soulide.nl
W: www.soulide.nl
Mijn passie is het versterken van de verbinding tussen ziel en zaak: tussen wat mensen drijft en verbindt en wat organisaties nodig hebben voor een duurzaam perspectief. Ik heb een achtergrond in de natuurkunde en bedrijfskunde en heb me binnen de (semi-)overheid en de universitaire sector veel bezig gehouden met onderzoek, innovatie, energie, milieu en duurzaamheid. De laatste jaren richt ik me op de ontwikkeling van organisaties en leiderschap. Ik gebruik daarbij het Enneagram veel in training, coaching en begeleiding. Het is een belangrijk hulpmiddel dat iedere keer weer inzicht verschaft in wat samenwerken in een team, leiderschap of projectmatig werken van de leidinggevende of professional vraagt.
Roel Riepma
Koperslagerstraat 5
8043 EL Zwolle
Overijssel
T: 038-4603495
In bedrijfsteams pas ik het enneagram toe als persoonlijk ontwikkelingsmodel. De authentieke kracht van mensen wordt benoemd en ontwikkelingssporen naar een evenwicht tussen hart, hoofd en handelen worden uitgewerkt. Teamleden leren elkaar goed kennen en oprecht waarderen. Ik pas het enneagram ook toe als procesmodel, waarmee teams op basis van negen vragen - ieder enneagrampunt heeft z'n eigen vraag - lastige vraagstukken leren doorzien en positief leren oplossen.
Jeanet Riet van de
Lauriergracht 100
1016 RP Amsterdam
Noord-Holland
E: j.vd.riet@zonnet.nl
Ik werk sinds 1986 als lichaamsgericht psychotherapeute, ben tevens GZ psychologe en gebruik het enneagram in mijn privé praktijk en ik geef introductieworkshops in het enneagram. Ik heb het enneagram leren kennen in de Ridhwan school ( van A.H. Almaas) waar ik sinds 1993 student ben. De benadering van Don Riso en Russ Hudson was voor mij een enorme verrijking. Bij hen leerde ik het enneagram meer te belichamen, en mijn enthousiasme heeft ertoe geleid dat ik nu gecertificeerd teacher ben. Het enneagram is behulpzaam bij het herkennen van je egostructuur en op welk van de negen niveaus je functioneert op elk moment. Het inzicht daarin kan helpen – door meer aanwezig te zijn – om de gift van je type te realiseren en het verloren contact met wie je werkelijk bent te herstellen.
Margot Rijswijk
Willem de Zwijgerlaan 6
2582 EN Den Haag
Zuid-Holland
M: 06-24980009
E: margot@reflect-lci.nl
W: www.reflect-lci.nl
Je persoonlijke effectiviteit en manier van functioneren zijn vaak afhankelijk van de mate waarin je jezelf kent. In mijn coaching- en loopbaantrajecten maak ik graag gebruik van het enneagram. Ik vind het een fantastisch hulpmiddel om mensen inzicht te geven in hun eigen passie(s), drijfveren, motivaties en sterke punten. Dat geeft hen kracht, energie en richting. Het brengt hen in beweging en het zorgt ervoor dat ze invulling kunnen geven aan hun (werkende) leven, op de manier die zij wensen!
Ciska Roth-Baljeu
Rode Beemden 4
5708 AX Helmond
Noord-Brabant
M: 06-41523125
E: ciska.roth@colormix.nl
W: www.colormix.nl
Mijn opleiding tot enneagramcoach heb ik gedaan in de school van Helen Palmer (Enneagram Professional Training Program voltooid in 2007). Ik pas het enneagram in de verhalende traditie toe in de typeringsinterviews en de coachinggesprekken daarna. Ook als palliatieve zorg verpleegkundige in de terminale zorg vind ik het enneagram van enorme waarde, zowel in relatie tot mijn cliënten als naar mijn collega’s. Heel boeiend vind ik het om te ontdekken hoe je enneagramtype van invloed is op je kleur en stijl keuze. En andersom wat kleur en stijl met jou doen. Ik ben bestuurslid van de Enneagram Stichting Nederland (secretaris) zie www.enneagramstichting.nl Als je interesse hebt in een type-interview, coachinggesprek of kleur & stylingadvies, neem contact met me op!
Ton Sambeek van
Gen. de Bonsweg 3
5363 ST Velp
Gelderland
M: 06-5370 0256
E: info@sideways.nl
Christel Samson
Veenweg 58
7416 BD Deventer
Overijssel
M: 06-16616122
E: christelsamson71@gmail.com
Anita Sanders
Burg. Enschedelaan 19
2071 AS Santpoort
Noord-Holland
T: 0624237572
E: anita@jeugdcoaching.guru
W: www.jeugdcoaching.guru
onafhankelijke jeugdcoach: praktisch en diagnosevrij (dus onder de radarblijvend van de GGZ/CJG/school etc.)
Liesbeth Schippers
Swinge 5
8941 AV Leeuwarden
Friesland
M: 06-21291626
E: egschippers@gmail.com
Bart Schwarz
Drielandendreef 52e
3845 CA Harderwijk
Gelderland
M: 06-53 985 985
W: www.egowijsleiderschapacademie.nl
Henk Smink
Juffrouw Bosstraat 11
8437 PL Zorgvlied
Drenthe
T: 0521387196
E: delphis@planet.nl
W: www.delphistrainingcentrum.nl
Ik maak veel gebruik van het Enneagram; een ontwikkelingsmodel waarbij het mogelijk is vast te stellen welke successtrategieën mensen ontwikkeld hebben, waarmee ze zichzelf manifesteren en “in de wereld zetten”. Deze strategieën hebben echter ook een overleefelement in zich en zijn eindig; er komt een moment waarop ze niet meer bevredigend en adequaat zijn. Er is dan onvoldoende sprake van vervulling in het dagelijks leven.Wat er dan echt toe doet is om in contact te komen met essentiële basiskwaliteiten die “onder” de strategie zitten; ieder mens heeft het verlangen om daarmee in contact te komen.Dit zijn de 9 energieën van Enneagram vormen; in feite is ieder mens het Enneagram……..Contact maken met het diepere verlangen en naar de eigen essentie: wie ben ik werkelijk als ik de strategieën achter me laat en authentieker word?Ik hou ervan om mensen hierbij te begeleiden en de belemmeringen op te lossen die verhinderen dat men tot volledige ontwikkeling en ontplooiing van zichzelf kan komen.
Peter Smit
Meijersweg 44
7161 CM Neede
Gelderland
T: 0545-293292
E: psmit.1944@telfort.nl
Charlotte Smit-van der Moolen
Dr. Engelhardlaan 25
3734 VA Den Dolder
Utrecht
M: +31 653362104
E: C.moolen@casema.nl
Hans-Willem Soekarman
Zandvoorterweg 5A
2111 GN Aerdenhout
Noord-Holland
E: hwsoekarman@me.com
Fransje Sollewijn Gelpke
Bg. Le Fevre de Montignyln 241
3055 ND Rotterdam
Zuid-Holland
T: 010-4611010
E: effectiveharmony@gmail.com
Jessy Stapenséa
Rijksstraatweg 51
9254DB Hurdegarijp
Friesland
T: 0511473199
M: 0612648312
E: info@jessenZcoaching.nl
W: www.JessenZcoaching.nl
Individueel therapeut; gezinstherapeut; groeps-/teamtrainer. Als complementair hulpverlener help ik mensen die iets in hun leven willen veranderen en ondersteun ik ouders/verzorgers met de opvoeding van kinderen. Geregistreerd bij VIV/a; Srbag en BIG.
Bernadette Stormmesand
Kamperfoeliestraat 17
1402 GC Bussum
Noord-Holland
T: 035 6910343
M: 06 4564 2916
E: bernadette@ennea-coaching.nl
W: www.ennea-coaching.nl
Het Enneagram is een effectieve manier om te ontdekken wat jouw drijfveren en levenspatronen zijn en waar die mee te maken hebben. Je persoonlijke effectiviteit en manier van functioneren zijn vaak afhankelijk van de mate waarin je jezelf kent. Het enneagram is een geweldig hulpmiddel om je inzicht te geven in je eigen passie(s), drijfveren, motivaties en sterke punten. Dat geeft kracht, richting en energie. In combinatie met o.a. Body & Mind Language (Body Talk) maakt dat mijn coaching bij EnneaCoaching diepgaand is. Als de woorden stoppen spreekt het lichaam. Vanuit stagnatie weer in beweging. Zo wordt je zowel fysiek, mentaal, emotioneel (als spiritueel) weer in beweging gezet en het zorgt ervoor dat je invulling kunt geven aan je (werkende) leven, op een manier waarop jij dat wenst. Daarnaast ben ik veelzijdig in het creëren van helderheid, diepgang en veiligheid. Ik werk confronterend en liefdevol, verrassend en kleurrijk, op creatieve wijze en afgestemd op de jou.
Irmgard van der Vegt
Rietgorsmeen 87
3844 ZM Harderwijk
Gelderland
M: 06-19 055 222
E: info@irmgardvandervegt.nl
W: www.irmgardvandervegt.nl
Het enneagram gebruik ik - met veel praktische kennis en >20 jaar werkervaring - om managers te adviseren, trainen en coachen op het gebied van HR, in het bijzonder verzuim-, re-integratie- en functioneringsproblematiek en de preventie ervan (vitaliteit). Door het creëren van bewustzijn bij managers op hun eigen persoonlijkheidsdynamiek en die van anderen, krijgen zij de sleutel in handen voor een beter HR-beleid, persoonlijke groei en talentontwikkeling, waarmee verzuim- en functioneringsproblematieken voorkomen kunnen worden, problemen eerder onderkend en makkelijker opgelost kunnen worden. Daarnaast bied ik training, coaching/counseling voor persoonlijke ontwikkeling, (levens)loopbaancoaching, re-integratie en outplacement, waarbij ik o.a. werk met biografische opdrachten, creatieve werkvormen en het enneagram. Door de diepgang blijkt het resultaat duurzaam en effectief voor het behouden of herwinnen van vitaliteit (gezondheid / motivatie / functioneren / stress- en burnoutpreventie) en duurzamere start in een nieuwe baan.
Els Verheijen
Burg van Laarstraat 11
6267 EV Cadier en Keer
Limburg
T: 043-4078166
M: 06-30493671
E: info@werkmensenorganisatie.nl
W: www.werkmensenorganisatie.nl
Sinds januari 2006 gediplomeerd Enneagramcoach Ik ben zelfstandig loopbaanadviseur en coach voor persoonlijke ontwikkeling en P&O adviseur. Het Enneagram is voor mij een schier onuitputtelijke bron van wijsheid voor persoonlijke groei die ik voor mijzelf probeer te realiseren en wat ik ook aan anderen wil overdragen. In deze context probeer ik slechts de boodschapper te zijn van de wijsheid die reeds in iedereen vanaf het begin is opgeslagen.
Elly Vermaat
Sparrendaalseweg 4
5262 LR Vught
Noord-Brabant
M: 06-12613250
E: e.vermat@rijkenvermaat.nl
Corry Wattez
Oranjelaan 50
3971 HH Driebergen
Utrecht
T: 0343 -515249
Willem Jan van de Wetering
Meeleweg 52
7711 EN Nieuwleusen
Overijssel
T: 0652317949
E: info@enneagramcollege.nl
W: www.enneagramcollege.nl
Specialiteit: Enneagram als procesmodel, enneagram als de weg naar vrijheid, de 12 kernverlangens in het Enneagram. Willem Jan van de Wetering schreef een aantal boeken over het Enneagram. 'Enneagram als weg naar Verandering' is het meest gelezen Enneagramboek. Enneagram Code beschrijft de negen lagen van het Enneagram zoals de typologie, procesmodel, Enneagram van planeten. 'Het procesmodel' is apart boek over een van de oudste modellen. Dit gaat diep in op processen, de 9 stappen aan de buitenkant, de 19 stappen in de binnenlijnen en de 12 snijpunten. Willem Jan geeft de opleiding 'Enneagram IntegratieKunde' en 'Enneagram Professional Coach'. Hij is docent in de opleiding 'Energetic Psychology'. In verschillende talen zijn zijn boeken vertaald en voor Itlaië schreef hij Scorpi te Stesso over NLP en Enneagram.
Annerieke van Wijhe
Vasariruimte 6
2728 NP Zoetermeer
Zuid-Holland
M: 06-47957799
E: annerieke@veritha.nl
In mijn werkgebied; de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, psychiatrie en ouderenzorg, vind ik het enneagram een prettig bruikbaar middel om gedrag beter te kunnen begrijpen. Samen met het in kaart brengen van iemands (sociaal- emotionele) ontwikkelingsniveau, helpt het enneagram om de behoeften van mensen in kaart te brengen. Door de omgeving van de cliënt zo in te richten dat ingespeeld kan worden op iemands behoeften, wordt gezond gedrag uitgelokt.
Reina Wit de
Stadionkade 30-1
1077 VN Amsterdam
Noord-Holland
T: 020-6700446
M: 0623746980
E: info@reinadewit.nl
W: www.reinadewit.nl
- trainingen: management development-trajecten, persoonlijke effectiviteit - persoonlijke coaching, loopbaancoaching - teamontwikkeling
Loes Wolfs
Groenstraat 4
6245 SC Eijsden
Limburg
T: 043-4090251
M: 06 - 22729592
E: info@loopbaancoachinglupus.nl
W: www.loopbaancoachinglupus.nl
Sinds 2002 werk ik als zelfstandig gevestigd coach op het gebied van loopbaan, vitaliteit en burnout-begeleiding. In januari 2007 heb ik mijn opleiding als enneagramcoach afgerond. Werken met het enneagram vormt voor mij een mooie aanvulling op de methodieken die ik inzet in het coachen. Het enneagram biedt hulp in je persoonlijke ontwikkeling. Je bereikt er veel mee en door de handvatten die het biedt, groeit je bewustwording. Via inzicht kom je tot meer uitzicht. Je leven wordt lichter, luchtiger,kleurrijker en vooral liefdevoller! Kijk ook eens naar mijn andere bedrijf op: www.beterzijn.nl
Moniek Wolters
Zuid-Holland
M: 06-22900758
E: info@capilla.nl
W: www.capilla.nl
Met veel passie begeleid ik mensen, zowel individueel als in groepsverband, om zich te ontwikkelen in hun werk. Van origine ben ik econoom, en heb jarenlange ervaring als leidinggevende van hoogopgeleide professionals. Ik ben geschoold als professioneel coach aan de Alba Academie en bij Phoenix opleidingen te Utrecht. Bij Enneagram NL/Worldwide volg ik momenteel de opleiding tot Certified Enneagram Trainer.