PEP dag2019-11-30T11:15:36+00:00

PEP dag vrijdag 3 april

 “Het Enneagram in de Verhalende Traditie” 

Tegenwoordig zijn er veel scholen die het Enneagram onderwijzen. Zo was het uiteraard niet altijd. De oudste school in het Westen is de beweging van De Vierde Weg van Gurdjieff. In deze school stond vooral het transformatieve werk centraal op weg naar zelfrealisatie. De oudste school in Amerika is de “Seekers After Truth”-beweging van Claudio Naranjo. Als psychiater en eerste uurs Gestallt-therapeut legde hij de grondslag voor de psychologische invulling van wat wij nu kennen als de negen enneagramtypen.

De School in the Narrative Tradition

Hierna was het de psychologe Helen Palmer die hier in de ‘70’s wereldwijd bekendheid aan gaf door haar bestsellers boeken. Ze startte ook de eerste opleiding tot Certified Enneagram Teacher in het “Enneagram Professional Training Programme” (EPTP) in Californië. Als docent en academica verbonden aan de Berkeley University deed zij intensief onderzoek om de werking en inhoud van de typemechanismen nader in kaart te brengen. De methodiek die zij hiervoor gebruikte en verfijnde staat vandaag de dag bekend als de Narrative Tradition, ofwel, de Verhalende Traditie.

De Verhalende Traditie

Haar school Enneagram Worldwide in the Narrative Tradition heeft ondermeer als uitgangspunt dat mensen expert zijn van hun eigen type. Ieder mens kan immers alleen bij zichzelf naarbinnen kijken (introspectie plegen) en reflecteren op het eigen denken, voelen en handelen. De twee bekendste werkmethoden van de Verhalende Traditie zijn het type interview en het panel interview. Dit zijn vaste onderdelen van de opleiding tot Certified Enneagram Teacher. In de opleiding zijn ook andere oefeningen in de Verhalende Traditie die helpen bij introspectie en gestructureerde zelfreflectie.

Enneagram Nederland

Het PEP heeft Enneagram Nederland gevraagd een Enneagram bijeenkomst in de Verhalende Traditie te verzorgen. Enneagram Nederland is namelijk van oudsher de Nederlandse (of eigenlijk Europese) vertegenwoordiging van het Enneagram in de Verhalende Traditie van Helen Palmers’ school. Tot en met de dag van vandaag wordt de wereldwijd gegeven opleiding tot Certified Enneagram Teacher in de Narrative Tradition in Nederland door hen gegeven.

Wat kun je verwachten

Jeanette van Stijn, directeur van Enneagram Nederland, neemt je deze dag mee in het beleven van de Verhalende Traditie. De Verhalende Traditie omvat zelf niet veel theorie; het zijn methodieken en werkvormen. Deze dag biedt jou een fijnproeverij hiervan in een afwisselend programma.

Deze dag brengt jou:

  • begrip van wat de verhalende traditie is;
  • een demonstratie van een (mini) type interview;
  • demonstraties van panel interviews;
  • oefeningen waarin je zelf actief de Verhalende Traditie zult ervaren;
  • verdiept inzicht in de werking van de negen enneagramtypen;
  • en wellicht een verdiept inzicht in en begrip van de werking van jouw type in jou.

Datum eerstvolgende PEP dag

Vrijdag 1 november 2019

Locatie

Landgoed Groot Kievitsdal
Hilversumsestraatweg 19
7344 KB Baarn

Voor meer informatie:http://grootkievitsdal.nl/

Programma

9.30 uur: Inloop met koffie & thee
10.00 uur: Info & mededelingen
10.15 uur: Start ochtendprogramma
12.30 uur: Lunch
13.30 uur: Start middagprogramma
17.00 uur: Hapje en een drankje

Kosten PEP dag

€ 40 voor leden, € 100 voor niet-leden, incl. koffie/thee, uitgebreide lunch en naborrelen. Introducé(e)s kunnen éénmalig kennis maken en betalen € 55.
Besluit je aan het einde van de dag lid te worden, dan krijg je alsnog € 15 reductie.

Hieronder kun je het geldende tarief selecteren en je betaling doen.

Aanmelden

Geef je hier op voor eerstvolgende PEP dag.

Als je bent aangemeld, maar onverhoopt toch niet kunt komen, is restitutie van het bedrag mogelijk tot zeven dagen voor aanvang van de dag. Dit is de termijn waarop we het definitieve aantal deelnemers door moeten geven aan het conferentiecentrum. Als je binnen die zeven dagen afmeldt, is restitutie van het bedrag niet meer mogelijk. Wanneer je vragen hebt, neem dan contact op met onze secretaris Diny Eggen via 06-13 802 679.